11οι Ιόνιοι Αγώνες

Το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου 2023, στα πλαίσια του εορτασμού της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν οι 11οι ΙΟΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, όπου διοργάνωσαν Ο Γ.Σ.ΛΕΥΚΑΔΑΣ και  η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ  σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας και την Περ. Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας.

Στους εν λόγω αγώνες συμμετείχε και ο φορέας Special Olympics Hellas, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αθλητές των δομών της ΠΟΦΕΚΟ, ΚΔΗΦ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και ΣΥΔ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού. 

Η αποστολή μας αποτελούνταν από τους αθλητές των δύο δομών, Κωνσταντίνο Κορδαλή, Γεώργιο Παπαδημητρίου, Αθανάσιο Παπαδημητρίου, Χαράλαμπο Γιαννούση, Βασίλειο Παππά, Ιωάννη Γκάνια, Χριστίνα Αγραφιώτη, Ιωάννα Ηλία, Μαρία Μουρεχίδου, Αθανάσιο Μπακλαβά. Τους αθλητές μας συνόδεψαν από το προσωπικό των δύο δομών οι: Αθανάσιος Κουσαΐτης, Κοινωνικός Λειτουργός και Υπεύθυνος Λειτουργίας του ΚΔΗΦ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», Χρήστος – Ανδρέας Αθανασίου, Νοσηλευτής  της ΣΥΔ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», Υπεύθυνος Αποστολής και προπονητής των αθλητών μας, Αθανασία Μπαμπάνη, Κοινωνική Λειτουργός της ΣΥΔ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», Παναγιώτα Κωσταρέλου, Ψυχολόγος των δύο δομών ΚΔΗΦ και ΣΥΔ και, Ανδρέας Γεωργάκης, προπονητής της αποστολής εκ μέρους του φορέα Special Olympics Hellas.

Οι ωφελούμενοι των δύο δομών της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο., του Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «Γέφυρες Ανάπτυξης» και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) «Άγιοι Ανάργυροι», που είχαν την τιμή και τη χαρά να συμμετέχουν στους αγώνες και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, παίζοντας δίκαια, ομαδικά και με σεβασμό στους συναθλητές τους, έζησαν όχι μόνο την ευκαιρία της συμμετοχής αλλά αθλήθηκαν, εξελίχθηκαν και έκαναν καινούριους φίλους. 

Αν και στόχος δεν πρέπει να είναι πάντα η νίκη, είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά για εμάς που οι ωφελούμενοι και αθλητές της αποστολής μας κατέκτησαν τις εξής θέσεις: 2η και 3η θέση στον άθλημα του στίβου στα 50μ. ανδρών και γυναικών και 3η θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας γυναικών.  

Θέλουμε να συγχαρούμε τόσο τους αθλητές των δομών μας που έλαβαν μέρος στους αγώνες και το προσωπικό μας για την άρτια προετοιμασία και συνοδεία της αποστολής στην Λευκάδα, καθώς και όλους όσους πήραν μέρος στους αγώνες, ενώ ευχόμαστε σύντομα να ανταμώσουμε ξανά στους επόμενους και να ζήσουμε ακόμα πιο όμορφες στιγμές!!! 

Είστε όλοι παράδειγμα προς μίμηση και ζωντανή απόδειξη πως τα εμπόδια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία και την προετοιμασία των αθλητών μας, τον κύριο Ανδρέα Γεωργάκη – απόφοιτο του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων και προπονητή της αποστολής μας. 

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Άγγελο Βονιτσάνο, προπονητή και συντονιστή του αναπτυξιακού προγράμματος Λευκάδας Special Olympics Hellas, για την πρόσκληση στους 11ους Ιόνιους Αγώνες, για τη φροντίδα προς την αποστολή των δομών μας αλλά και σε όλους όσους εργάστηκαν για την άψογη οργάνωση των αγώνων στην Λευκάδα.

 

 

 

 

350126460 282541070789366 1911675905897323241 n